Magiska Storforsen

Storforsen är Norrbottens mest besökta sevärdhet. Människor från hela världen besöker denna fantastiska plats och många kommuninvånare åker hit flera gånger per år. Det är inte underligt för Storforsen är bedövande vacker året om. Årstidernas olika skepnader omfamnar besökaren. Det är fascinerande och betagande.

När midsommarnattens solstrålar träffar träden vid vattenbrynet ryser kroppen av välbehag. Det förtrollande ljuset förstärker kraften i de mäktiga och enorma flödena av smältvatten från fjällen.

Hösten smyger sig på med sin färgprakt och gör Storforsen extra magisk. Kanske är naturen som vackrast innan den går till vila.

Många tycker att Storforsen är som vackrast på vintern. De spännande snöflaken som inramar det vita vattnet och alla isformationer som bildas när vattendropparna fryser är bara så häftiga. Det skimrande blå ljuset en kall, solig vinterdag lägger sig varmt om hjärtat.

Högsommarens vackra dagar kallar människor i stora antal att komma till Storforsen. I tusental låter de sig fascineras av de otygliga vattenmassorna. Solvärmda klippor lockar till avkopplande stunder och bad i det svalkande vattnet. Några orädda tar språnget ut över klippkanten vid Döda Fallet. Andra hittar egna härliga badställen med naturliga vattenrutschbanor och spännande grottor.

Text/foto: Elisabet Nordebo

Artikeln publiceras i samarbete med Älvsbyns kommun, Företagarna, Älvsby Handel och Sparbanken Nord.