Festlig och högtidlig näringslivsgala

Lördagen den 22 oktober hyllades våra företagare i kommunen när det var dags för Älvsbyns Näringslivsgala 2022. Galan hölls på Forum och cirka 280 personer var med och njöt av god mat, underhållning och inte minst korandet av årets vinnare i de olika utmärkelserna.
Alla värdiga vinnare.

Sju priser delades ut till företagare och enskilda personer som på olika sätt gjort sig förtjänt av utmärkelsen. Att bli nominerad till någon av dessa utmärkelser är en ära i sig och alla de 18 nominerade är värda uppmärksamhet och ett stort grattis för sina gärningar som på olika sätt gagnar Älvsbybygden. Här presenteras vinnarna i respektive kategori.

ÅRETS UNGA FÖRETAGARE
blev Hålls Lantbruk som drivs av Karin och Johan Håll. Motiveringen lyder: ”Årets unga företagare har med framtidstro visat på mod och engagemang att vidareutveckla en verksamhet med ursprung från gamla anor. De är ett företag som underlättar för kunder att handla lokalproducerat och med ungdomlig entusiasm vågar de prova möjligheterna med småskalig diversifiering, i en bransch som annars styrs mot storskalighet och specialisering.”

ÅRETS NYTÄNKARE
blev företaget Hundtid som drivs av Josefin Bergman. Motiveringen lyder: ”Årets nytänkare har via ett genuint intresse och kreativitet gjort skillnad för många hundägare. Genom en kundanpassad och serviceinriktad affärsidé har företaget utvecklat sina tjänster och fyllt en lucka på marknaden. Med tillgänglighet och stort personligt engagemang i fokus har Hundtid uppvisat en imponerande start på sin företagsresa.”

ÅRETS AMBASSADÖR
blev Karin Bodin. Motiveringen lyder: ”Årets ambassadör äger ett av Sveriges starkaste varumärken och visar gång på gång att hjärtat finns i Älvsbyn. I en äkta ambassadörsanda bidrar hon till att strålkastarna i varje sammanhang riktas mot hembygden. Med sitt arbete förstärker hon Älvsbyns plats på kartan även utanför landets gränser och stoltheten och engagemanget för platsen går inte att ta miste på.”

ÅRETS SMÅFÖRETAG
blev Boutique MiM som drivs av Frida Eriksson och Maja Dahl. Motiveringen lyder: ”Årets småföretag har sedan dag ett med stor entusiasm utvecklat och anpassat sin verksamhet. Med karisma och sprudlande personligheter förmedlar de butikens utbud till kunder runt om i landet. Genom att föredömligt ta vara på digitaliseringen möjligheter har de utvidgat sin kundkrets till en större arena och berikar oss alla klädsamt.”

ÅRETS SENIOR
blev Ulf Öhlund. Motiveringen lyder: ”Årets senior har genom sitt företagande bidragit till det lokala näringslivets utveckling under många år. Som en av grundarna till Spikab, vidareutvecklade och drev han företaget framåt i flera decennier. Ett starkt entreprenörskap som har resulterat i unika kundanpassade produkter som möter marknadens behov.”

ÅRETS TROTJÄNARE
blev Ola Granberg. Motiveringen lyder ”Årets trotjänare har under lång tid erbjudit enastående support och service till sina kunder. Med stort mått företagsamhet har han i över 35 år gjort starkt avtryck på alla som stigit in genom butiksdörren. Längs vägen har han blivit hela Älvsbyns radio-Ola och har haft stor betydelse för såväl det lokala samhället som näringslivet.”

ÅRETS FÖRETAG
blev CE´s Allservice som drivs av Erika Carlberg med familj. Motiveringen lyder: ”Årets företag är handlingskraftigt och hugger tag i saker där det behövs. En inspirationskälla som med stor drivkraft byggt upp en verksamhet som sträcker sig över flertalet branscher och säsonger. Ett företag som erbjuder något för alla åldrar, värnar om det lokala och hela tiden tänker framåt genom att våga testa nya idéer.”

Ett stort GRATTIS till dessa vinnare som alla gjort sig väl förtjänt av priset.

Ett axplock av kvällen i bild

Text: Elisabet Nordebo. Foto: Sterling Nilsson och Anneli Olofsson.

Artikeln publiceras i samarbete med Älvsbyns kommun, Företagarna, Älvsby Handel och Sparbanken Nord.

Om du har förslag på innehåll till artiklarna så hör av dig till Elisabet Nordebo, telefon 070-614 86 78 eller mejl elisa.nordebo@gmail.com