NBB med Ida Sand feat. Ola Gustafsson

tor 25 jan kl 19:00 - 21:00

Medborgargatan 2. Forum Andromeda.

Tänk dig marschband, brassband, processioner och festival! När Ida Sand och hennes äkta hälft Ola Gustafsson åter teamar upp med Norrbotten Big Band är det just den stämningen som bjuds!

Förra gången vi såg dem bägge tillsammans med storbandet var det ett blandat material som stod på menyn. Nu knyter de hårdare an till sina rötter, och låter rhythm & blues möta ett tajt storband med urstarka solister, lekfulla upptåg och ett – just det! – äkta New Orleans-sväng.

Kompositionerna spänner från klassiker i stil med When The Saints Go Marching In till material av Dr John och The Meters. Arren varierar mellan gammalt och nytt och brasset kommer att vara centralt där i myllret, avslöjar Sand. Programmet har mejslats fram i nära dialog med storbandets konstnärlige ledare Joakim Milder.

– Han är ett under av lyhördhet och diplomati, säger Ida Sand. En otroligt enkel person att kommunicera med som dessutom vågar vara öppen för att ta in alla tänkbara idéer. Vi musiker har väldigt stor respekt för honom.

I fokus står nu det där speciella New Orleans-svänget, som varken är rakt eller shuffle utan snarare någonstans där mitt emellan. I samklang har de tre utformat en konsert som lovar lika mycket fest som succé och helt säkert kommer att bjuda på en eller annan överraskning. Så spänn på säkerhetsbältena för här kommer det – i alla fall stundtals – att gå undan!

Ida Sand omnämns ofta som jazzsångerska, men är lika mycket rhythm- & bluessångerska. Hennes rötter ligger nära det tunga svänget och inspiration skaffar hon inte sällan genom att landa på familjens sommarställe just i Norrland, där hon finner lugn i miljön och kan tanka energi hos släkt och vänner.

Ola Gustafsson är norrlandsson och tillika gitarrist som hörs i samarbeten med namn såsom Ulf Lundell, Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester m.fl.

Föreställningen är två timmar med paus.

Förköp på biblioteket. Pris: 100 kr per biljett. 50 kr under 26 år.
Swishköp möjligt i mån av plats öppnar upp 1 timme före föreställningen.

Telefonnummer: +46725216300
E-post: linda.ohlin@alvsbyn.se
Arrangör: Kultur och Fritid Älvsbyns kommun