Kust, fjäll och några hus

mån 20 feb kl 08:30 - fre 3 mar kl 15:00

Galleri K, Älvsby folkhögskola

Utställning med Maria Lundström Pedersen

Mina landskap är skapade i stunden. Jag hoppas att de inte ska vara bara mina landskap, utan att du som betraktare ska kunna hitta dina landskap i mina bilder.
Min inspiration kommer främst från Norrbottenskusten och fjällvärlden där jag ofta vistas. Helt olika natur som ändå har någon sorts släktskap med varandra. Jag målar inte utomhus särskilt ofta och strävar inte efter att avbilda, för då kommer genast pressen att det ska ”bli likt”. Mina upplevelser av natur finns med ändå när jag målar. Jag vet bara på ett ungefär vad det kan tänkas bli när jag sätter igång. Börjar med att blöta pappret, väljer några färger, lägger ut dem på pappret och sedan är det vattnets tur att få breda ut sig och fånga upp färgerna. Lägger till lite linjespel med en trästicka eller en grillpinne. Jag söker mig fram och försöker låta färgerna leva sitt eget liv.
Mina landskap är skapade i stunden. Jag hoppas att de inte ska vara bara mina landskap, utan att du
som betraktare ska kunna hitta dina landskap i mina bilder.
/Maria Lundström Pedersen

Om mig:
Jag har ”alltid” ritat och målat, har en tvåårig utbildning på Sunderby konstskola i botten och har gått några terminskurser i akvarellmålning vid konstskolans seniorakademi. Jag tycker också om att arbeta med textila material. Hela mitt yrkesliv har jag arbetat i Svenska kyrkan, den största delen som kommunikatör i Luleå stift med ett särskilt ansvar för grafisk produktion. Jag har skrivit, illustrerat, fotograferat och redigerat – allt som hör ihop med att göra information så lättillgänglig som möjligt.

Vernissage lördag den 18 februari kl. 12-15.

Telefonnummer: +46705308480
E-post: eva.lestander@afhs.nu
Hemsida: https://alvsbyfolkhogskola.nu/utstallningar/kust-fjall-och-nagra-hus-utstallning-med-maria-lundstrom-pedersen/
Facebook: https://www.facebook.com/alvsbyfhs/
Arrangör: Älvsby folkhögskola, Älvsby konstförening