Författarbesök - Mats Söderlund

ons 31 maj kl 18:00 - 19:00

Älvsbyns bibliotek

Författarbesök - Mats Söderlund om den svenska fjällfärden, klimatförändringarna och en stundande klimatkris

Kom och lyssna till Mats Söderlund berätta om sina senaste böcker ”Härlig är jorden, om fjällen vädret och allt det som ännu inte gått förlorat” (2023) och ”Eskatos, tystnaden tillhör inte oss” (2023).

Med utgångspunkt i sin egen passion för fjällen skriver Mats Söderlund om fjällvärldens historia och nutid. ”Härlig är jorden, om fjällen vädret och allt det som ännu inte gått förlorat” (2023) är en kärleksförklaring till de ekosystem som nu hotas av förödelse, och samtidigt en engagerande plädering för allt det vi fortfarande kan rädda.

Mats Söderlund är författare och poet, född i Sundsvall, uppvuxen i Skellefteå och nu bosatt i Simrishamn. Han debuterade 1992 med diktsamlingen Det står en pöbel på min trapp och belönades med Katapultpriset som det årets bästa debutant. Sedan debuten har han publicerat ett tjugotal böcker och erhållit ett flertal priser och stipendier för sina verk. 2018–2020 utkom klimatfantasy-trilogin ”Ättlingarna” som till stor del utspelar sig i trakterna runt Skelleftehamn och Kvikkjokksfjällen.

Fritt inträde – ingen föranmälan krävs.
Hörselslinga finns.

Varmt välkomna!


E-post: Filippa.Ekroth@alvsbyn.se
Facebook: https://www.facebook.com/events/261230683105844/?ref=newsfeed
Arrangör: Älvsbyns kommun, Älvsbyns bibliotek, Älvsby folkhögskola