Tingsek - Norrbotten Big Band

sön 18 sep kl 18:00 - 20:00

Forum Andromeda

Välkommen på höstens konsert med Norrbottensmusiken i Älvsbyn!

Vi bjuds på ett spännande musikaliskt möte när Tingseks intimt personliga uttryck korsas med storbandets kraftfält.
Nya skivan Home börjar med det rytmiska ljudet från en duva som sjunger. En skånsk duva. Skivan är inspelad i trakten av Höllviken, huvudspåret heter Family, och i musikvideon till låten sitter Tingsek, Magnus Tingsek, i sitt vardagsrum. Utanför fönstren blåser vinden i tallarna mot en grå himmel. Under den guldglittrande klaviaturen syns ibland Tingseks svarta strumpor som rör sig i takt över fårskinnsfällen medan han sjunger om sin kärlek till familjen.
– Jag har hittat hem rent platsmässigt, men också inombords. Jag har hittat platsen jag vill vara på, säger Tingsek i en intervju om skivan.

Efter en mångfaldigt hyllad medverkan i Norrbotten Big Bands årligen återkommande konsert Soulful December i december 2019, har ett fortsatt samarbete mellan den kritikerrosade artisten Tingsek och storbandet varit efterlängtat. Med sig in i detta projekt har Tingsek musik som arrangerats för bandet av bland andra Norrbotten Big Bands konstnärlige ledare Joakim Milder.
– Vi ser mycket fram emot samarbetet med Tingsek, också för att det är en självklar del av Norrbotten Big Bands tanke om den organiska musikscenen – där kreativa, skapande möten får växa, fortgå och fördjupas, säger Joakim.

Tingsek har sedan han debuterade som 27-åring gett ut sju album. Även om skivorna skiljer sig åt är musiken alltid skarp och avvaktande, samtidigt som den explosionsartat kommer och vrider om det i solar plexus. Tingsek har gjort hyllade samarbeten med artister som Ane Brun, Allen Stone, Emily King och Timbuktu och i hans musik finns lager av såväl gospel och soul som jazz och svensk lyrik. Projektet med Norrbotten Big Band innebär ett spännande möte när Tingseks intimt personliga uttryck korsas med storbandets kraftfält.

100 kr per biljett, förköp din biljett på biblioteket i Älvsbyn från 1 september.
Telefonnummer: +46725216300
E-post: linda.ohlin@alvsbyn.se
Hemsida: https://norrbottensmusiken.se/ensembler/norrbotten-big-band/produktioner/2022/tingsek/
Facebook: https://www.facebook.com/norrbottensmusiken
Arrangör: Fritid och kultur Älvsbyns kommun i samarbete med Norrbottensmusiken