Popscen Norrbotten

tis 1 nov kl 19:00 - 21:00

Pärlan, Folkets Hus Forum

Popscen Norrbotten kommer till Älvsbyn! Kvällens artister: Moa Berglund och febern feat. Sunny

Tid 19:00 (insläpp 18:00)
Länk till livestream: https://linktr.ee/popscen
Popscen Norrbotten i Älvsbyn arrangeras tillsammans med Älvsby kommun, abf och SMÄKK


MOA BERGLUND
Moa Berglund bor i Älvsbyn, är utbildad fysioterapeut och har eget företag. Musiken är en stor del av hennes liv, både att lyssna på men också skriva eget.
”Musik har alltid varit mer än bara skapande, det har och är min terapi genom mångt och mycket. Det finns en möjlighet att uttrycka sig både i melodi, text och rytm för att nå fler med sitt budskap eller att någon kan känna igen sig”.
FEBERN
Febern grundades 2020 av Erik Gotfredsen och Anton Jonsson ur askan av gamla gymnasieband och en gemensam kärlek till electro, disco, synth och 80-tal, som en omöjlig Miami-illusion i ett skoningslöst vintermörker. Med maskiner och sequencers som övriga bandmedlemmar mejslade de fram ett nytt sound, blastad ur walkmans och frambrusad genom slitna VHS-band, kombinerad med modern elektronisk pop och tintad med neonfilter.
Febern rör sig i hybridvärlden mellan livemusicerande och DJ-framträdande. Live kopplas synthar, trummaskiner, liveinstrument och rörlig bild ihop till en audiovisuell upplevelse, och på en spelning i hemstaden belönades de med full pott och utnämndes till ”det häftigaste stan har sett på länge”.
SUNNY
Sunny Björkén är singelaktuell med låten ”Samma språk” Det är musik för rusiga nätter, stadsvyer från utsiktsberg och vansinnessnabba cykelturer genom lummiga villaområden, vemodig vita-sneakers-pop med skimrande produktion och kristallklara texter.
Sunny är bosatt och uppvuxen i Piteå, har skrivit låtar sen tidiga tonåren och blev för tre år sen utvald till musikprojektet BD Talent lett av bl.a. låtskrivaren David Lindgren Zacharias (Jubël, Clara Klingenström m.fl.). Via projektet fick hon kontakt med låtskrivaren och producenten Joel Werner, och tillsammans arbetade de fram ”Samma språk” via sessioner i Luleå och Stockholm.
Sunny berättar:
– Vi satt i studion i Luleå och var så fokuserade på att spela in idén att Joel missade taxin till flyget. Min pappa fick rycka in och skjutsa honom och gasa på lite extra. Hade han kommit fram en minut senare så hade boardingen stängt.

POPSCEN NORRBOTTEN
En gång i månaden i månaden. Live med artister från Norrbotten.
Irl och onlinerunt om i Norrbotten.
Från Kulturcentrum Ebeneser och BD Pop – till dig. Med stöd från Kulturrådet och Sparbanken Nord.

We love local music.

#popscennrbt #welovelocalmusic #bdpop #kulturcentrumebeneser
Instagram: https://www.instagram.com/popscennrbt/

GRATIS för unga upp till 20 år samt för medlemmar i musikföreningen SMÄKK!

Pris: 100 kr.

billetto.se/e/popscen-norrbotten-moa-berglund-febern-ft-sunny-biljetter-711953