Kreativ verkstad

tis 11 okt kl 17:30 - tis 13 dec kl 21:00

Älvsby Folkhögskola

Välj från tre intressanta block

I höst erbjuder vi tre block av kreativt skapande där du som deltagare har möjlighet att fördjupa dig i olika tekniker. Vi har bjudit in duktiga konstnärer/konsthantverkare som ger sina bästa tips och tricks för att uppnå det resultat du önskar.
Varje block innehåller tre träffar, vi ses tisdagar kl 17.30-20.30 på Älvsby folkhögskola (se respektive block för aktuella datum). Allt material och alla verktyg du behöver för att genomföra kursen finns på plats. Anmäl dig till ett block, eller till alla tre .Varmt välkommen till en kreativ höst!

För vem? Alla över 13 år är varmt välkomna att delta. Inga förkunskaper krävs
När: Tisdagar på Älvsby folkhögskola, se datum och tid för respektive block
Lokal: Hagar, Älvsby folkhögskola

BLOCK 1
Collage + måleri
Tillsammans med konstnär/konsthantverkare Maria Öqvist får du får testa att kombinera collageteknik med måleri på olika sätt. På första träffen återbrukar vi gamla bokpärmar med collage+måleri och du får binda en egen anteckningsbok. På träff två fortsätter vi att göra olika bilder på papper med collage + måleri och på tredje träffen får du göra en tavla på pannå i samma teknik.

Vi ses: 11 oktober, 18 oktober samt 25 oktober

BLOCK 2
Måla med akrylfärg
Tillsammans med konstnär Johanna Borgenstål kommer du att jobba med akrylfärger på en färdig uppspänd målarduk. Du kommer att få göra din egen målning som du själv komponerar och vi kommer att fokusera mycket på att blanda färger. Vi kommer att titta på hur man kan framhäva former och skapa djup i bilden med hjälp av ljus och skuggor samt få detaljer att träda fram med hjälp av komplementfärger.

Vi ses: 8 november, 15 november samt 22 november

BLOCK 3
Kreativt skapande med flytande tusch
Tillsammans med illustratör Eva Lestander lär vi oss att måla med flytande bläck. Vi går igenom inspirerande exempel och tittar på hur man kan använda flytande tusch, vatten och pensel. Vi kommer både att arbeta snabbt och intuitivt samt mer fokuserat med detaljer. Räkna med att du har många snygga alster med dig hem!

Vi ses: 29 november, 6 december samt 13 december

”kreativ verkstad” är ett samarbete mellan Älvsby konstförening och Älvsby folkhögskola.

Telefonnummer: +46705308480
E-post: eva.lestander@afhs.nu
Hemsida: https://alvsbyfolkhogskola.nu/kurser/kreativ-verkstad-pa-alvsby-folkhogskola/
Facebook: https://www.facebook.com/alvsbyfhs/
Arrangör: Älvsby folkhögskola